امتیاز نانوایی‌های متخلف رشت در صورت تکرار واگذار می‌شود
امتیاز نانوایی‌های متخلف رشت در صورت تکرار واگذار می‌شود
پیام کاسپین | فرماندار شهرستان رشت گفت: واحدهای نانوایی پلمب شده در صورت تکرار تخلفات مشابه بدلیل تهدید سلامت مردم از امتیاز فعالیت محروم می‌شوند و مجوز آنها به متقاضیان جدید واگذار می‌شود.

پرینت خبر
پیام کاسپین | فرماندار شهرستان رشت گفت: واحدهای نانوایی پلمب شده در صورت تکرار تخلفات مشابه بدلیل تهدید سلامت مردم از امتیاز فعالیت محروم می‌شوند و مجوز آنها به متقاضیان جدید واگذار می‌شود.

اسماعیل میرغضنفری در جلسه کارگروه آرد و نان شهرستان رشت اظهار کرد: ۴۸ واحد نانوایی این شهرستان در سال جاری به دلیل تخلفات بهداشتی و استفاده از مواد افزودنی غیرمجاز توسط اداره بهداشت و درمان این شهرستان پلمب شده‌است.

وی با تاکید بر نظارت‌های جدی بر نانوایی‌ها اضافه کرد: دولت با همه مشکلات، یارانه آرد پرداخت می‌کند اما آرد دریافتی توسط نانوایان با بدترین کیفیت تبدیل به نان می‌شود؛ این موضوع قابل پذیرش نیست.

فرماندار شهرستان رشت با بیان اینکه نظارت و بازدیدهای بهداشتی به صورت روزانه توسط سازمان‌های بهداشت، اصناف و صنعت و معدن انجام می‌شود گفت: گزارش‌های دریافتی از طریق سامانه‌های مردمی، از جمله سامانه ۱۲۴ جمع‌آوری و پردازش می‌شود؛ مقرر شد تا این گزارش‌ها پانزدهم هر ماه در قالب فهرست به کارگروه آرد شهرستان و فرمانداری ارائه شود.

وی با اشاره به بازدیدهای مشترک کارگروه آرد و نان با تمامی نهادهای مرتبط به صورت هفته‌ای یک بار بیان کرد: واحدهایی که کیفیت نان آنها طبق لیست اعلامی مورد اعتراض شهروندان باشد به صورت ویژه بازرسی می‌شوند.

میرغضنفری با تاکید بر اینکه نان، خط قرمز دولت در سبدحمایتی مردم است؛ اظهار کرد: ما به عنوان نمایندگان دولت مکلفیم تا به این موضوع توجه داشته باشیم اما به نظر می‌رسد که وضعیت مناسب نیست؛ هنگامی که مردم نسبت به کیفیت، کمیت و بهداشت نان معترض هستند حتما جایی از کار مشکل دارد، همه چیز را نمی‌توان پای کیفیت آرد گذاشت.

وی با انتقاد از فعالیت اتحادیه‌ نانوایان با بیان اینکه فعالیت این اتحادیه‌ قابل پذیرش نیست، گفت: به نظر می‌رسد که باید در این خصوص بازبینی صورت گیرد در غیر این صورت ما به لحاظ اختیارات قانونی در این خصوص تدبیر می‌کنیم.

لزوم توجه به آموزش نانوایان

فرماندار شهرستان رشت با اشاره به اهمیت آموزش نانوایان بیان کرد: موضوع کیفیت و کمیت نان، نظم و انضباط و بهداشت در نانوایی‌ها مهم است و باید توجه جدی شود ضمن اینکه تمام دستگاه‌های مرتبط در این خصوص باید جوابگو باشند.

وی با بیان اینکه اختیار تصمیم‌گیری در خصوص واحدهای آزادپز نیز به کارگروه آرد و نان واگذار شده‌است، اظهار کرد: هم‌اینک ۲۵ واحد نانوایی آزادپز در شهر رشت فعالیت دارند و ۳۵ متقاضی جدید درخواست دریافت مجوز کرده‌اند.

وی بیان کرد: بر اساس ظرفیت و محدودیت‌های موجود، واحدهای برخوردار برای ایجاد نانوایی با اخذ مجوز و مصوبه کارگروه آرد و نان شهرستان می‌توانند فعالیت خود را آغاز کنند؛ ضمن اینکه واحدهای آزادپز با استقبال شهروندان مواجه شده و مجوزهای لازم در این راستا با توجه به ظرفیت قانونی صادر می‌شود.

بر اساس آخرین سرشماری (سال ۹۵) شهرستان رشت ۸۸۱ هزار و ۲۱۴ نفر جمعیت دارد؛ حدود چهار هزار نانوایی در گیلان فعال است که حدود ۹۰۰ نانوایی از این تعداد در رشت فعالیت دارند.