عسل حلوا شیرینی مخصوص عید نوروز در سادات شهر رامسر
عسل حلوا شیرینی مخصوص عید نوروز در سادات شهر رامسر
پخت انواع شیرینی، حلوا و نان در نقاط مختلف شهرستان رامسر جزو سنت‌های بسیار کهن است و پختن حلوای نوروزی نماد و نشانی از شیرین کامی و خوشبختی است.

پرینت خبر
پیام کاسپین | حلوای عسلی (عسل حلوا) یک شیرینی خوشمزه محلی مخصوص خاندان نظر سروش در کندسر سادات شهر رامسر با قدمت بیش از ۴۰۰ سال و ۹ نسل از این خانواده، به رسم سنت کهن نوروزی آن را دست به دست حفظ نموده‌اند و همه ساله در چند روز مانده به عید خانواده‌ها جمع شده و مشارکت نموده و آن را پخت می‌کنند.

بیشتر شیرینی‌های خانگی در رامسر با طعم و عطر تازه‌ای از آرد برنج است و حلوای عسلی مخصوص خانواده نظر سروش از آرد برنج برشته شده، عسل طبیعی و ارگانیک و تخم مرغ محلی است.

از نکات جالب توجه آنکه این خانواده پرجمعیت، همبستگی و همراهی بسیار خوبی برای پختن این حلوای نوروزی دارند و در هزینه‌ها و پخت هم مشارکت نموده و درنهایت ضیافت افطاری را با انواع محصولات ارگانیک، حلوای عسلی، سبزی محلی میل می‌کنند.

عباس نظر سروش یکی از فرزندان این خانواده در باره نحوه پخت گفت: مواد لازم برای پخت حلوای عسلی (عسل حلوا) آرد برنج برشته شده، عسل و سفیده تخم مرغ محلی است ٫

وی افزود: در ابتدا عسل را به مدت نیم ساعت با گرمای مناسب تا اندازه‌ای که به غلظت برسد آماده نموده و بعد سفید تخم مرغ رو هم می‌زنیم تا اندازه‌ای که فوم داده شود و در این مرحله سفیده تخم مرغ آماده شده را به عسل اضافه می‌کنیم.

وی ادامه داد: مداوم هم می‌زنیم به طوری که ته دیگ نگیرد و مواد آماده شده غلیظ و سفت شود بعد از اتمام این مرحله کف خنچه (سینی مخصوص عسل حلوا) را با مقداری آرد برنج برشته شده می‌پوشانیم و سپس مواد را درون آن می‌ریزیم و مواد را درون آن پخش می‌نماییم.

وی گفت: به دلیل اینکه مواد آماده شده به دست نچسبد مقداری کره محلی ذوب شده روی آن پخش میکنیم و زمانی که مواد سرد شد طی ۱۲ تا ۱۵ مرحله به همراه آرد برنج برشته شده برمی گردانیم تا لایه لایه شود و به مدل مورد نظر برسد آن را به قسمت‌های مساوی تقسیم کرده و سپس بسته بندی میکنیم.

وی در پایان گفت: متاسفانه هرچه جلوتر می‌رویم، آیین‌ها و سنت‌های اجداد و نیاکان ما بدست فراموشی سپرده می‌شود، خانه‌های گلی باصفا ویران و شهر‌ها و روستا‌ها در تسخیر برج‌ها و آپارتمان‌ها می‌شود و سبک‌های غذایی نادرست جایگزین می‌شود این در حالی است که نیاکان ما برای ایام نوروز سنت‌های بسیار خوبی داشتند، انواع غذا‌های محلی ارگانیک و شیرینی‌های محلی خوشمزه، آیین گلکار و نوروز خوانی که دیگر خبری از آنها نیست.

وی درپایان گفت: پخت عسل حلوا در خانواده ما و ۹ نسل بیش از ۴۰۰ سال قدمت دارد و به فرزندان خودمان نیز آموخته‌ایم تا رسوم اجداد خود را فراموش نکنند. / صداوسیما