دکتر سیدمهدی سلیمانی ضیابری روز سهشنبه در نشست خبری در جمع خبرنگاران رسانههای گیلان اظهار کرد: تمیز کردن محیط اطراف منزل و محل کار، از بین بردن زبالهها و ضایعات و اطمینان از عدم وجود آب راکد که محل نگهداری و رشد پشههاست برای مقابله با پشه آئدس ضروری است.
وی با تاکید بر اهمیت رعایت بهداشت فردی برای پیشگیری از گزش پشه آئدس و مقابله با آن اضافه کرد: برای کاهش خطر گزش پشه آئدس باید از لباسهای آستین بلند و رنگ روشن استفاه شود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان با اشاره به اهمیت ارائه آموزشهای لازم به مردم برای پیشگیری از گزش پشه آئدس و ابتلا به بیماریهای ناشی از آن بیان کرد: آگاهی عمومی در مورد پشه آئدس، راههای انتقال آن و روشهای پیشگیری و کنترل، نقش بسیار مهمی در موفقیت اقدامات بهسازی محیط و کاهش جمعیت پشهها دارد.
وی با تاکید بر ضرورت همکاری مردم برای پیشگیری از تکثیر و گزش آن و با بیان اینکه این پشه در ۱۷ شهرستان استان صید شدهاست، اضافه کرد: مردم باید نگرانی جامعه بهداشتی و درمانی را نسبت به این موضوع درک کنند و برای پیشگیری از تکثیر پشه آئدس همکاری کنند.
بهسازی محیط بهترین راه مقابله با پشه آئدس است
دکتر سلیمانی با بیان اینکه هوای گرم بهترین شرایط برای فعالیت پشه آئدس بوده و بیشترین گزش این پشهها صبحها و غروب است اضافه کرد: پشه آئدس در صورت آلوده بودن میتواند ناقل و عامل بیماریهای خطرناک تب دانگ، چیکو نگونیا و زیکا باشد از اینرو ضروریست تا توصیههای پیشگیرانه توجه جدی عموم مردم باشد.
وی بیان کرد: تب، سردرد شدید، درد پشت چشم، درد عضلانی و مفصلی، حالت تهوع و استفراغ از جمله علائم شایع گزش پشه آئدس است.
تاکنون یک مورد ابتلا به بیماری ناشی از نیش پشه آئدس در گیلان مشاهده شد.