هادی حقشناس در جلسه ستاد تنظیم بازار استان اظهار کرد: افزایش قیمت ۳.۵ برابری برنج حاصل نوسانات نرخ ارز، تقدم و تاخر واردات این محصول در زمان برداشت آن است که موجب رشد غیرطبیعی نرخ این محصول شده است.
وی با اشاره به طرح خرید تضمینی محصولات کشاورزی از سوی دولتهای مختلف نیز یادآور شد: دولتها با خرید تضمینی سعی در تنظیم بازار محصولات کشاورزی دارند؛ اما این طرح هزینه تمام شده کالا توسط کشاورز را پوشش نمیدهد که امیدواریم امسال و سالهای آینده با بهرهگیری از هوش مصنوعی و اطلاعاتی که از بخش خصوصی حاصل میشود بتوانیم بازار این محصولات را به درستی مدیریت کنیم.
نماینده عالی دولت در گیلان در بخش دیگری از سخنان خود از اتاق بازرگانی و ادارهکل جهاد کشاورزی استان به عنوان دستگاههای متولی خواست نحوه واردات گندم از کشور قزاقستان را مورد بررسی قرار دهند و با کمک هم از این فرصت برای تامین سهم گندم مصرفی استان و دان مرغ مرغداریها استفاده کنند.
حقشناس با بیان اینکه طبق آمار در کشور قزاقستان سالانه ۱۶ تا ۱۸ میلیون تن گندم تولید میشود، گفت: نیمی از این تولید صادر میشود که میتوان از این امکان و فرصت برای تامین آرد مورد نیاز نانواییهای آزادپز و کارخانجات آرد استان بهره گرفت.
به گفته وی، کارخانجات آرد استان هماینک در خوشبینانهترین حالت با ۵۰ درصد ظرفیت فعال هستند که میتوان از امکانات و توان حمل و نقل دریایی، اتاق بازرگانی، بخش خصوصی و منطقه آزاد انزلی برای واردات گندم از قزاقستان استفاده کرده و ظرفیت این کارخانجات را به ۱۰۰ درصد رساند.
استاندار گیلان در ادامه با اشاره به تجاوز رژیم صهیونیستی و مدیریت صحیح بازار در این شرایط گفت: این رژیم منحوس در جنگ تحمیلی ۱۲ روزه نه تنها به خواستههای خود نرسید بلکه سرمایههای اجتماعی را در ایران افزایش داد؛ ضمن آنکه به لحاظ اقتصادی نیز این جنگ نتوانست شوکی به بازار کالا در ایران و گیلان وارد کند چنانکه ورود چهار میلیون گردشگر به استان نیز موجب نشد در تامین کالاها و نیازهای اساسی استان خلل و کمبودی ایجاد شود.
حقشناس در این جلسه با اشاره به توزیع برنج در زمان این جنگ که در راستای کاهش التهابات ناشی از افزایش قیمت این محصول انجام شد، افزود: وزارت صمت باید با برنامهریزی صحیح و زمانبندی مناسب نسبت به واردات برنج تصمیمگیری کند تا آسیب کمتری به کشاورزان شمالی وارد شود.
تیمور پورحیدری مدیرکل صنعت، معدن و تجارت گیلان نیز در این جلسه از ایجاد تعادل در بازار روغن خبر داد و افزود: سهمیه روغن خام استان طی هفته گذشته روندی افزایشی داشته است و بیش از ۷۵۰ تن روغن توسط شرکتهای پخش کالا و فروشگاههای بزرگ و زنجیره ای در سطح استان توزیع شده و انتظار میرود تا هفتههای آینده روند توزیع متعادلتر شود.
سامان نظری رئیس اتاق بازرگانی استان گیلان نیز در این جلسه اظهار کرد: با واردات گندم از کشور قزاقستان میتوان گیلان را به هاب ترانزیت آرد کشور تبدیل کرد.
علی لقمانی مدیرکل تعاون کار و رفاه اجتماعی نیز در این جلسه از توزیع سه مرحله کالابرگ الکترونیک با صرف اعتباری بالغ بر ۲ همت در استان خبر داد و افزود: ۲۳۰ فروشگاه خرد و زنجیرهای در این طرح همکاری دارند و ۸۳۲ هزار و ۳۸ نفر مشمول توزیع کالابرگ مرحله سوم هستند.