صالح محمدی اظهار کرد: کمباینهای برداشت برنج دارای عمر بیش از پنج سال باید تحت معاینه فنی قرار گیرند؛ صاحبان این دستگاهها برای دریافت معاینه فنی کمباین خود باید به مراکز جهاد کشاورزی مستقر در دهستانهای استان مراجعه کنند.
وی اضافه کرد: معاینه فنی در ۲ سطح اولیه و در حین کار با هدف جلوگیری از کاهش کیفیت و شکستگی دانههای برنج، تسریع در برداشت و افزایش ضریب تبدیل محصول با همکاری تعاونی کمباینداران استان گیلان انجام میشود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان بیان کرد: برگزاری دورههای آموزشی ویژه کاربرهای کمباین از برنامههای این سازمان برای ارتقاء سطح اطلاعات کمباینداران استان است؛ این دوره برای سومین سال متوالی با همکاری سازمان نظام مهندسی کشاورزی و در مرکز آموزش تحقیقات کشاورزی استان برگزار شد.
وی اظهار کرد: رعایت پروتکلهای بهداشتی و قرنطینهای، برای مدیریت کمباینهایی که از استانهای دیگر وارد گیلان میشود از جمله سایر برنامههای سازمان جهاد کشاورزی استان است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با اشاره به فعالیت بیش از چهار هزار و ۸۰۰ دستگاه کمباین در استان اضافه کرد: بر اساس آخرین آمار ۲۱۰ هزار هکتار از ۲۳۸ هزار هکتار شالیزارهای استان به روش مکانیزه برداشت میشود.
گیلان بزرگترین تولیدکننده ارقام بومی و با کیفیت برنج در کشور به شمار میآید که با ۲۳۸ هزار هکتار اراضی شالیزاری رتبه نخست کشور را از لحاظ سطح زیرکشت و رتبه دوم تولید برنج را دارد.
ارقام هاشمی، علی کاظمی، صدری، حسنی و دیلمانی جزو رقم های کیفی و ارقام گوهر و سپیدرود جزو رقمهای پرمحصول است که در شالیزارهای گیلان کشت میشود؛ بیشترین رقمهای کشت شده برنج در این استان، رقمهای کیفی هاشمی و علی کاظمی است که افزون بر ۸۵ درصد محصول برنج گیلان را شامل میشود.