پژوهشگر و ایرانگرد مازندرانی درگذشت
پژوهشگر و ایرانگرد مازندرانی درگذشت
پیام کاسپین | محمد مهدی خلیلی، پژوهشگر، ایرانگرد و مسافر مستندهای رسانه ای مازندران پس از تحمل ماه‌ها بیماری به دیار باقی شتافت.

پرینت خبر
پیام کاسپین | محمد مهدی خلیلی، پژوهشگر، ایرانگرد و مسافر مستندهای رسانه ای مازندران پس از تحمل ماه‌ها بیماری به دیار باقی شتافت.

محمد مهدی خلیلی پژوهشگر، راوی، فعال فرهنگی و ایرانگرد شناخته شده اهل بهشهر که برنامه‌های متعددی درباره فرهنگ اقوام و جاذبه‌های مناطق مختلف ایران با پژوهش و اجرای او پخش شده بود، پس از تحمل ماه‌ها رنج بیماری بر اثر عوارض ابتلا به سرطان دستگاه گوارش درگذشت.

پیکر آن مرحوم عصر با حضور مردم هنر دوست در بهشهر تشییع و در گلزار بهشت فاطمه این شهرستان آرام گرفت.

زنده‌یاد خلیلی متولد ۱۳۳۴ در بهشهر، آموزگار هنر بود و در ۲ دهه گذشته به عنوان پژوهشگر و راوی در مستند‌های متعددی حضوری پررنگ و برجسته داشت.

«از سرزمین شمالی»، «در قلب کومش»، «گلستانم آرزوست»، «اهل سفر»، «رویای کارمانیا»، «به سوی ساوالان»، «تاج زاگرس»، «مسافران آذران» و «به سوی غرب کرمانشاهان» تعدادی از مستند‌های سریالی تولید شده با روایت و حضور این ایرانگرد اهل بهشهر هستند که سال‌های گذشته با کارگردانی «یاسر طالبی» از شبکه‌های مختلف سیما پخش شدند.

خلیلی علاوه بر حضور در مستند‌های ایرانگردی و فرهنگی، به عنوان راوی در چند مستند محیط زیستی از جمله فیلم مستند «نفس‌های آخر» که به ریشه‌های جنگل‌خواری در شمال کشور پرداخته بود نیز حضور داشت.

یاسر طالبی مستندساز و تهیه‌کننده شناخته شده مازندرانی که نزدیک به ۲ دهه با زنده‌یاد خلیلی همکاری داشت، ایران‌دوستی را یکی از مهم‌ترین و برجسته‌ترین ویژگی‌های این ایرانگرد و راوی اهل بهشهر برشمرد و گفت: آشنایی ما به سال ۱۳۸۷ برمی‌گردد تا نزدیک به ۲ دهه همراه با زنده‌یاد خلیلی به اقصی نقاط ایران سفر کنم و بخشی از فرهنگ اقوام ایران و جاذبه‌های این سرزمین را همراه با او و سایر اعضای گروه ثبت کنیم.

وی افزود: تعهد بسیار بالای مرحوم خلیلی به مستندسازی از جاذبه‌های ایران و فرهنگ اقوام سبب شده بود که حتی در روزهای شدت گرفتن بیماری نیز اصرار به تمام کردن ضبط تصاویر داشته باشد و آخرین همکاری ما در مستندی مربوط به استان بوشهر است که با تحمل درد بسیار شدید، دست از کار نکشید تا مستند بوشهر آخرین حضور آن مرحوم مقابل دوربین شود که پس از تدوین در سال ۱۴۰۵ پخش خواهد شد.