استانداران یک روز در هفته را به سرمایه‌گذاران اختصاص داده‌اند
استانداران یک روز در هفته را به سرمایه‌گذاران اختصاص داده‌اند
وزیر کشور با بیان اینکه استانداران یک روز در هفته را به سرمایه‌گذاران و کارآفرینان اختصاص داده‌اند، گفت: کارآفرینان و سرمایه‌گذاران بدون واسطه با استانداران دیدار می‌کنند و یا استانداران در جمع آنها حاضر می‌شوند تا در جریان مشکلات آنها قرار بگیرند.

پرینت خبر
پیام کاسپین | نشست وبیناری استانداران سراسر کشور روز پنجشنبه ۷ فروردین ماه ۱۴۰۴ با موضوع سفرهای نوروزی و شعار سال، با حضور مسعود پزشکیان رئیس جمهور، اسکندر مؤمنی وزیر کشور، سید رضا صالحی امیری وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، محمدرضا ظفرقندی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، محسن حاجی میرزایی رییس دفتر رییس جمهور، محمدجعفر قائم‌پناه معاون اجرایی رئیس جمهور، سردار احمدرضا رادان فرمانده کل انتظامی کشور، پیرحسین کولیوند رئیس جمعیت هلال احمر، سعید رسولی معاون حمل‌ونقل وزارت راه و شهرسازی و معاونان و روسای مراکز وزارت کشور در سالن پیامبر اعظم(ص) این وزارتخانه برگزار شد.

اسکندر مومنی در ابتدای این نشست ضمن آرزوی قبولی طاعات و عبادات در ماه مبارک رمضان و تبریک سال نو گفت: بیش از یک میلیون نفر از دستگاه‌های مختلف در ستادهای سفر در حال فعالیتند که در این ایام ابتدایی سال جدید، از برخی حوزه‌ها به صورت سرزده، بازدید داشتیم.

وزیر کشور اضافه کرد: پویش نه_به_تصادف که با پیشنهاد ظفرقندی وزیر بهداشت اجرا شده، در حال پیگیری است و آمارها نشان می‌دهد که تا این لحظه تأثیرگذار بوده است. بخش‌ها و دستگاه‌های مختلف اعم از وزارت راه و شهرسازی، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و سایر دستگاه‌های امدادی و خدماتی پای کار هستند.

وی در ادامه افزود: نیروی انتظامی در بخش‌های مختلف امنیتی و انتظامی، از نقاط صفر مرزی تا عمق شهرها حضور فعال دارند تا مردم در کمال آرامش به سفر بروند.

مؤمنی با بیان اینکه وفاق خوبی بین همه مردم و دستگاه‌های مختلف شکل گرفته است، اظهار داشت: استانداران در حال اجرای مصوبات هستند و همه حضور دارند و پای کار هستند.

وزیر کشور در ادامه افزود: موج اول سفرها به اتمام رسیده و موج دوم آن در حال آغاز شدن است. تجربیات گذشته نشان می‌دهد که به علت خستگی زیاد، آمار تصادفات در موج دوم سفرها، افزایش می‌یابد؛ بنابراین، کار باید با تلاش بیشتری دنبال شود.

وی همچنین با اشاره به شعار سال ۱۴۰۴ مبنی بر «سرمایه‌گذاری برای تولید»، تصریح کرد: همه استانداران یک روز را به سرمایه‌گذاری برای تولید اختصاص داده‌اند و کارآفرینان و سرمایه‌گذاران بدون واسطه با استانداران دیدار می‌کنند و یا استانداران در جمع آنها حاضر می‌شوند تا در جریان مشکلات آنها قرار بگیرند.

مؤمنی ادامه داد: سرمایه‌گذار نباید هیج دغدغه‌ای جز تولید، ایجاد اشتغال و یا سرمایه‌گذاری داشته باشد و گرفتار پیچ و خم اداری شود. استانداران همچنین مأموران ویژه‌ای برای پیگیری و رفع مشکلات سرمایه‌گذاران در استان‌ها مشخص کرده‌اند؛ چراکه هیچ دولتی در دنیا بدون حضور سرمایه‌گذاران و بخش خصوصی به تنهایی نمی‌تواند به تولید و اشتغال دست یابد.

۲ دستورالعمل ‌و ۲ شیوه‌نامه برای استقبال از بهار ابلاغ شد

در ادامه این نشست، مسعود نصرتی معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزیر کشور و رئیس سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌ها با اشاره به برگزاری جلسات هماهنگی استان‌ها در نوروز، اظهار داشت: وفاق خوبی بین استان‌ها در جریان است؛ ۴ جلسه برای هماهنگی بین وزارت کشور و استانداران برگزار شد که در نتیجه آن، ۲ دستورالعمل و ۲ شیوه‌نامه استقبال از بهار ابلاغ شد.

وی از برگزاری جلسات زیادی در سطح شهرداری‌های و دهیاری‌های سراسر کشور از ۲۵ اسفند خبر داد و گزارشی از اقدامات شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور برای استقبال از بهار، ارائه کرد.

نصرتی همچنین در این نشست با اشاره به تجهیز آتش‌نشانی‌ها، اظهار داشت: تأمین مالی بسیار مناسبی در این زمینه داریم و شرایط برای تجهیز کردن آتش‌نشانی‌ها با خرید نردبان و ماشین آتش‌نشانی کاملاً مهیاست.

معاون عمرانی وزیر کشور همچنین پیشنهاداتی برای خرید اتوبوس‌ها درون‌شهری ارائه کرد و در ادامه از امضای ۱۳ تفاهم‌نامه در زمینه RDF خبر داد و گفت: درصورت اجرایی شدن این تفاهم نامه‌ها تولید ۹۷۰۰ تن سوخت از ۵۵ هزار تن زباله برای کارخانه‌های سیمان، ۴.۷ میلیون متر مکعب در مصرف گاز برای سوخت کارخانه‌های تولید سیمان، صرفه‌جویی می‌شود.

صالحی امیری: شرایط سفر برای طبقات فرودست جامعه فراهم شود

رضا صالحی امیری، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی نیز با بیان اینکه نیمی از جمعیت کشور در نوروز به سفر رفته‌اند، از پیش‌بینی سقف ۴۵ میلیون سفر نوروزی خبر داد و این رقم را نشانه‌ای از جامعه‌ای پویا، زنده و بانشاط دانست.
وزیر میراث فرهنگی با اشاره به تأکید رئیس‌جمهور مبنی بر لزوم فراهم‌سازی شرایط سفر برای طبقات فرودست جامعه، تصریح کرد: ایجاد رضایت عمومی، تقویت نشاط اجتماعی و ارتقای انسجام ملی، از اولویت‌های دولت در حوزه گردشگری است.
صالحی امیری همچنین با قدردانی از مقام معظم رهبری به‌سبب نام‌گذاری سال ۱۴۰۴ به عنوان «سال سرمایه‌گذاری و تولید»، اظهار امیدواری کرد که با به‌کارگیری ظرفیت‌های بخش خصوصی و توسعه زیرساخت‌ها، جذب ۱۵ میلیون گردشگر خارجی تا پایان برنامه هفتم توسعه محقق شود.

ظفرقندی: استانداران به سمت تولید انرژی‌های پاک حرکت کنند

محمدرضا ظفرقندی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز با اشاره به آثار مثبت پویش «نه به تصادف»، آن را تجلی احترام دولت به جان انسان‌ها و تلاش در مسیر خیر عمومی دانست و خاطرنشان کرد: این پویش باید به‌صورت دائمی و ملی پیگیری شود. آلودگی هوا نیز از دیگر دغدغه‌های جدی در حوزه سلامت است که متأسفانه سالانه جان بیش از ۵۰ هزار نفر را در کشور می‌گیرد.

وی با اشاره به تجربه موفق برخی استان‌ها از جمله استان مرکزی در زمینه کاهش آلودگی، بر لزوم تسهیل حرکت کشور به سمت انرژی‌های پاک تأکید کرد و همچنین اجرای تدریجی نظام ارجاع و طرح پزشک خانواده از روستاها را یکی از اولویت‌های اساسی دولت دانست و افزود: از استانداران درخواست می‌شود مطابق برنامه توسعه، این مسیر به‌طور نظام‌مند پیگیری شود.

سردار رادان: ۲۷۰ میلیون تردد از ابتدای طرح نوروزی ثبت شده است

سردار احمدرضا رادان، فرمانده کل انتظامی کشور نیز در این نشست، از ثبت ۲۷۰ میلیون تردد از ابتدای طرح نوروزی خبر داد و گفت: سفر در ایام نوروز برای مردم یک ضرورت اجتماعی است و پلیس با تمام توان در کنار مردم قرار دارد تا امنیت، نظم و آرامش سفر را تأمین کند.

فرمانده فراجا از کاهش ۲۰ درصدی آمار فوتی در صحنه تصادف خبر داد و اظهار داشت: آمار کامل جان‌باختگان و مصدومان در محورهای مواصلاتی و مراکز درمانی، پس از پایان طرح نوروزی اعلام خواهد شد.

سردار رادان سه عامل اصلی بروز تصادفات را «سرعت غیرمجاز»، «عدم توجه به جلو» و «عدم کنترل وسیله نقلیه» عنوان کرد و با قدردانی از چهار حضور میدانی رئیس‌جمهور در مقر فرماندهی پلیس طی دوران مسئولیت‌شان گفت: پلیس جمهوری اسلامی ایران در کنار دولت، خود را یار توسعه، سرمایه‌گذاری و پشتیبان تولید ملی می‌داند.

استانداران سراسر کشور نیز به‌صورت برخط در این نشست حضور داشتند و به ارائه گزارش‌ها، دغدغه‌ها و دستاوردهای استان‌های تحت مدیریت خود پرداختند. مجموعه موضوعات مطرح‌شده از سوی استانداران، بیانگر تلاش گسترده مدیریت استانی برای برقراری نظم، آرامش و نشاط اجتماعی در ایام تعطیلات نوروز بود.
از جمله مهم‌ترین محورهای مورد اشاره در این نشست، برگزاری آیین‌ها و مناسک مذهبی در ایام نوروز بود که با رعایت کامل هنجارهای دینی، فرهنگی و اجتماعی در نقاط گردشگرپذیر از جمله اماکن تاریخی و فرهنگی نظیر تخت جمشید، ساماندهی و مدیریت شد. افزایش چشمگیر سفرهای دریایی به مقصد جزایر خلیج فارس از دیگر نکات برجسته بود که با پشتیبانی لجستیکی و آمادگی ناوگان حمل‌ونقل دریایی و خدمات بندری همراه بود.

استانداران همچنین به فعال‌سازی مراکز خدماتی، رفاهی و حمایتی در سطح استان‌ها، به‌ویژه در مسیرهای پرتردد اشاره کردند که نقشی مؤثر در تسهیل سفرهای نوروزی ایفا کرده است. کاهش آمار تصادفات جاده‌ای نیز به‌عنوان یکی از دستاوردهای مهم طرح نوروزی، حاصل همکاری میان دستگاه‌های اجرایی، پلیس راهور و مشارکت مردمی عنوان شد.

در ادامه، نظارت دقیق بر بازار کالاهای اساسی و مصرفی مردم در ایام نوروز و جلوگیری از کمبود و نوسان قیمت‌ها، از دیگر اقدامات مؤثر مدیریت استانی برشمرده شد. تسهیل در ورود گردشگران خارجی و اتخاذ تدابیر لازم برای ایجاد تجربه‌ای مطلوب از سفر به ایران، از جمله برنامه‌های استان‌های مرزی و گردشگرپذیر بود که در چارچوب دیپلماسی گردشگری مورد تأکید قرار گرفت.

همچنین مدیریت و روان‌سازی تردد در مبادی ورودی شهرها و نقاط تلاقی ترافیکی با هدف پیشگیری از گره‌های ترافیکی، از جمله دستور کارهای جدی استانداران بود که به خوبی مدیریت شده بود.

در این جلسه استانداران فارس، خراسان رضوی، مازندارن، اصفهان، گیلان و خوزستان به صورت وبیناری و استاندار تهران به صورت حضوری، گزارش‌هایی از اقدامات صورت گرفته استان‌های متبوع خود در زمینه سفرهای نوروزی، کاهش میزان تصادفات و فوتی‌ها و مجروحان ناشی از آن، تامین کالاهای اساسی مورد نیاز استان‌ها، میزان ورود خروج مسافران از استان‌ها و همچنین موضوع جذب سرمایه‌گذار با توجه به شعار سال، ارائه کردند.

در نشست سراسری استانداران، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، فرمانده کل انتظامی و رئیس جمعیت هلال احمر حضور داشتند و گزارش‌هایی از اقدامات انجام شده در ایام نوروز به ویژه تاثیر پویش نه به تصادفات در کاهش میزان تلفات و مجروحان تصادفات جاده ای، میزان سفرهای نوروزی، خدمات ستاد سفرهای نوروزی و لزوم توسعه زیرساخت‌های گردشگری ارائه کردند.