اعلام آمادگی ایران برای توسعه زیرساخت‌های کریدور خزر – خلیج فارس و استفاده از بنادر جنوبی
اعلام آمادگی ایران برای توسعه زیرساخت‌های کریدور خزر – خلیج فارس و استفاده از بنادر جنوبی
وزیر صمت گفت: ایران آمادگی خود را برای توسعه زیرساخت‌های کریدور خزر - خلیج فارس و استفاده از بنادر جنوبی ایران برای کشورهای حاشیه خزر اعلام می‌کند.

پرینت خبر
پیام کاسپین | سید محمد اتابک وزیر صمت، در همایش اقتصادی خزر اظهار کرد: نشست‌هایی در حوزه‌های تجاری، صنعتی، اقتصادی، گمرکی، بانکی، حمل و نقل، بهداشت، گردشگری، نفت و گاز و… در ۶ پنل برگزار شد.

وی از همه نمایندگان کشورهای عضو تشکر کرده و افزود: نتایج این پنل‌ها شامل فعالسازی و توسعه زیرساخت‌ها در ارتقای کریدورها و لجستیک، دیجیتال‌سازی فرآیندها، ایجاد پارک‌های صنعتی و فناوری مشترک، و تسهیل تبادلات مالی و بانکی بر اساس تجارب موفق کشورهای خزر با تکیه بر پول ملی کشورهای عضو بود.

وزیر صمت ایران تاکید کرد: ایران آمادگی خود را برای توسعه زیرساخت‌های کریدور خزر – خلیج فارس و استفاده از بنادر جنوبی ایران برای کشورهای حاشیه خزر اعلام می‌کند.

همچنین، موضوع ایجاد پیمان‌های همکاری بلندمدت میان ایران، روسیه و ترکمنستان مورد تاکید قرار گرفت.

وی ادامه داد: استفاده از موافقت‌نامه اقتصادی خزر و کریدور ترانس – کاسپین و توسعه همکاری‌های فرامنطقه‌ای مانند بریکس و اوراسیا نیز مورد توجه قرار گرفت.

اتابک از کشورهای عضو خواست تا به موضوعات تغییرات اقلیمی و امنیت غذایی توجه بیشتری داشته باشند و بستر همکاری‌های الکترونیک میان کشورهای عضو را تقویت کنند. همچنین، توسعه زیرساخت‌های حمل و نقل، انرژی و تبادل دانش پزشکی مورد تأکید قرار گرفت.

وی بر نگرانی اعضا از کاهش سطح آب دریای خزر و لزوم ایجاد سامانه مشترک پایش داده‌ها و کمک از سازمان‌های بین‌المللی برای حل این چالش‌ها تاکید کرد. جلوگیری از ورود پساب‌های صنعتی و شهری به دریای خزر و توسعه گردشگری مبتنی بر خزر و توسعه بهداشت و سلامت مردم حاشیه خزر از دیگر محورهای مورد تاکید بود.

اتابک افزود: توسعه صنایع انرژی و پالایشگاهی، استفاده از ظرفیت‌های خالی صنعت نفت و گاز، و تشکیل مرکز امداد و نجات خزر به تصویب اعضا رسید. همچنین، اهمیت اتصال شبکه‌های تبادل برق کشورهای حاشیه خزر و انرژی سبز نیز مورد تاکید قرار گرفت.

وزیر صمت از ایجاد کنسرسیوم‌های علمی مشترک و پارک‌های فناوری مشترک برای حل چالش‌های زیست‌محیطی و آلودگی آب خزر خبر داد و اعلام کرد: کشورهای عضو خواستار تداوم برگزاری نشست‌های مشترک اقتصادی در فاصله هر همایش شدند و ایران آمادگی خود را برای میزبانی این نشست‌ها تا اجلاس بعدی اعلام می‌کند.