صالح محمدی اظهار کرد: طرح پنج ساله جهش تولید برنج در اراضی شالیزاری با مشارکت ستاد اجرایی فرمان امام (ره) در سال زراعی جاری در سطح هزار هکتار به گیلان ابلاغ شدهاست.
وی بیان کرد: در مرحله نخست مقرر شد تا طرح جهش تولید در شهرستانهای لاهیجان، لنگرود، فومن، رشت و صومعهسرا با شناسایی کشاورزان مجری طرح اجرا و به ازای هر ۱۰۰ هکتار یک کارشناس ناظر جذب شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان افزود: افزایش بهرهوری در واحد سطح با استفاده از عوامل و نهادههای تولید در مناطق مستعد کشت، افزایش تولید داخلی، پایداری نظام شالیزاری با افزایش درآمد و جلوگیری از تغییر کاربری، تامین نیاز کشور به برنج از محل تولید داخلی و جلوگیری از خروج ارز از مهمترین اهداف اجرای این طرح است.
وی بیان کرد: تولید و تامین نشاء با بذر رسمی ارقام مختلف، بهبود مدیریت تغذیه، آموزش مدیران، کارشناسان، مروجان و کشاورزان، مدیریت بهینه عوامل خسارتزای زنده برنج با تاکید بر توسعه کنترل بیولوژیک و بیمه زمینهای شالیزاری از پروژههای اجرایی در قالب طرح جهش تولید برنج است.
بر اساس آخرین آمار، گیلان دارای ۳۱۴ هزار هکتار اراضی زراعی و باغی است و ۳۱۷ هزار نفر از مردم استان در بخش کشاورزی مشغول به فعالیت هستند، برنج، چای، زیتون، پیله ابریشم، بادام زمینی، زیتون، فندق و مرکبات عمدهترین تولیدات کشاورزی استان به شمار میرود.
گیلان بزرگترین تولیدکننده ارقام بومی و با کیفیت برنج در کشور به شمار میآید که با ۲۳۸ هزار هکتار اراضی شالیزاری، رتبه نخست کشور را از لحاظ سطح زیرکشت و رتبه دوم تولید برنج را به خود اختصاص دادهاست، شهرستانهای رشت و صومعهسرا بیشترین سهم را از مساحت اراضی شالیکاری گیلان در اختیار دارند.