پیام کاسپین | استاندار گیلان با تاکید بر اینکه از مزیت عمده گیلان در حوزه توسعه اقتصاد دریامحور نباید غافل شد و نمی شویم، گفت : در این راستا از مزیت های تجارت، تقویت و استفاده مناسب از ظرفیت منطقه آزاد انزلی، پایانه های مرزی، مرز آستارا به عنوان ویترین ترانزیتی ایران غافل نشده و به دنبال بهره گیری از این ظرفیت ها هستیم.
هادی حق شناس امروز در رابطه با ۱۰۰ روز فعالیت خود در جایگاه استانداری گیلان در یک گفت و گوی تصویری عنوان کرد: استان ظرفیت های بسیاری در بخش های مختلف کشاورزی، گردشگری و خدماتی و غیره دارد اما در حوزه اقتصاد دریاپایه فرصتها و امکان توسعه قابل توجهی دارد که باید به طور ویژه و جدی بدان پرداخته شود.
وی با اشاره به نعمت های خدادادی و طبیعی فراوان این استان برای توسعه گفت: بهره مندی درست و مطلوب از این شرایط ارزشمند رمز توسعه و پیشرفت استان و مبنای عمل ماست.
وی در ادامه در زمینه مسائل عدیده ای که استان با آنها درگیر است، افزود: با جدیت پیگیر حل مسائل اساسی استان هستیم و بدین منظور همه دستگاههای اجرایی پای کارند تا بر اساس اولویتبندی و در راستای حمایت از بخشهای مختلف صنعت، کشاورزی، گردشگری و تجاری این مشکلات را حل و فصل کنند.
نماینده عالی دولت در گیلان با تاکید بر اینکه تنها راه حل مشکلات گیلان در بخشهای مختلف، شناخت درست مسایل استان و اتخاذ تصمیماتی عملیاتی و قابل اجرا است، افزود: طی بیش از سه ماه گذشته روزهای پنجشنبه هشت هفته ۲ ساعت جلسه برش استانی برنامه هفتم توسعه و آمایش سرزمینی گیلان با همکاری سازمانهای مربوطه برگزار و طی آن مسائل گیلان را احصاء کردیم.
وی با اشاره به اهداف برگزاری جلسات برش استانی برنامه هفتم توسعه و آمایش سرزمینی گفت: بهدنبال شناخت مشکلات و مسایل و اتخاذ راهبردهای مهم برای حل معضلات هستیم، زیرا وقتی مسئولی در سطح ملی و سران قوا وارد استان میشود، باید بدانیم به دنبال حل چه مسئله ای از مسائل استان با وحدت رویه هستیم.
استاندار با اشاره به تصمیمات مهم اخذ شده در سفر رئیس قوه قضائیه به گیلان افزود: سفر حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژهای نقطه عطفی در توسعه استان است زیرا در این سفر مقرر شد سند تالاب بینالمللی انزلی و حریم بستر رودخانه سفیدرود و همچنین رأی دیوان عدالت اداری در خصوص عدم صدور مجوز ساخت و ساز در اراضی روستایی فاقد سند اصلاح شود و مشکل تعداد زیادی از روستاییان استان حل شود.
حق شناس با بیان اینکه همین رویه را در سالهای آینده تا هنگامی که محدوده جغرافیایی گیلان به لحاظ زیست محیطی حفظ شود، ادامه خواهیم داد، گفت: نکته مهم در خصوص تالاب بینالمللی انزلی این است که وضعیت تالاب محصول چندسال و حتی یک دهه گذشته نبوده و عدم اقدام لازم در چند دهه گذشته منجر به بروز این مسائل در تالاب بینالمللی شده است.
استاندار گیلان ادامه داد: نمی توان انتظار داشت که این حجم مسائل که در طول چند دهه ایجاد شده ظرف یک تا دو سال حل شود که چنین امری ممکن نیست و باید بدانیم که مسیر طی شده قبلی اشتباه بوده و نخست باید روند و مسیر حرکت را اصلاح کرده و به سمت و سوی درست جهت دهی کنیم.
وی با بیان اینکه در میان همه مشکلات و چالش های استان، مساله نخست مباحث زیست محیطی است، افزود: برطرف کردن آلودگی تالابهای استان از جمله تالاب انزلی، احیای رودخانه های گیلان از جمله زرجوب و گوهررود، ساماندهی پسماند گیلان و ایجاد تصفیه خانه فاضلاب شهری از مهمترین اولویت های زیست محیطی استان است.
وی تصریح کرد: در این رابطه باید از همه ظرفیت های ملی و استانی برای حل آنها بهره گرفت.
همه تالاب های گیلان وضعیت نامناسبی دارند
حق شناس ادامه داد: آلودگیهای تالاب فقط منحصر و محدود به تالاب انزلی نبوده بلکه امروز دیگر تالابهای استان همانند بوجاق، امیرکلایه و استیل هم وضعیت خوبی ندارد که باید با اولویت به آنان رسیدگی کرد.
وی با اشاره به وجود چندین رودخانه مهم در گیلان گفت: آب ۲ رودخانه زرجوب و گوهر رود در کنار ۱۱ رودخانه دیگر به تالاب بینالمللی انزلی ریخته میشود در حالی که هیچ یک از آنها به لحاظ آلودگی هایی که به آنها وارد می شود، شرایط خوبی ندارند و رودخانه سفیدرود نیز از این شرایط مستثنی نیست.
وی تاکید کرد: از این رو ایجاد و تکمیل تصفیه خانه های فاضلاب شهری در استان یک ضرورت اساسی است.
ضرورت مدیریت آبهای تجدید پذیر استان
استاندار گیلان با بیان اینکه میانگین بارندگی در گیلان بیش از چهار برابر کل کشور است، افزود: با وجود شرایط بسیار خوب استان به لحاظ میزان بارندگی و آبهای دراختیار تجدیدپذیر امروز بخشی از روستاهای ما با مشکل تامین آب شرب بهداشتی مواجهند.
حق شناس با تأکید بر لزوم توجه به مدیریت ذخیرهسازی آب ناشی از بارشها در استان بیان کرد: این استان بارشها در سطح خوبی است اما به دلیل عدم ایجاد شبکه، سدهای مناسب و عدم بهره مندی درست از آب بندان ها نتوانسته ایم از این نعمت به درستی بهره ببریم.
استاندار گیلان با بیان اینکه برای حل مشکلات استان باید فکری اساسی کرد و اقداماتی مهم انجام داد، افزود: به عنوان مثال ضایعات بخش برنج باید کمتر از ۱۰ درصد باشد، ولی در گیلان این رقم ۳۰ درصد است و همین موضوع در خصوص تلفات شبکه برق و آب نیز وجود دارد که گیلان را در حوزههای مختلف دچار مشکل کرده است.
حقشناس با تأکید بر لزوم توجه به شناسایی اولویتهای گیلان در حوزههای مختلف بیان کرد: برای حل مشکلات استان باید یک راهبرد درست انتخاب کرد و این روند را دنبال می کنیم.
وی در ادامه از دیگر مسائل استان را سرانه تخت بیمارستانی به ازای هر یک هزار نفر در استان را کمتر از میانگین کشوری دانست و تصریح کرد: گیلان از استانهای گردشگرپذیر است و باید این سرانه در کنار ارتقا امکانات و خدمات بهداشتی و درمانی افزایش یابد تا خدمات شایسته به مردم استان و مسافران ارائه شود.
وی افزود : در این خصوص اقداماتی در دست انجام است و با توجه به حجم مسافر و گردشگر نیاز است منابع ملی به کمک بیاید.
باید به هویت ریشه دار و اصیل اقوام در گیلان توجه شود
استاندار گیلان با تاکید بر لزوم حفظ هویت همه اقوام استان از جمله اقوام گلیک، تالش و گالش افزود: در استان هم باید به فکر ظرف، یعنی مسائل زیست محیطی و معیشت مردم بود و هم باید به فکر حفظ و توسعه مظروف یعنی اقوام ریشه دار گیلانی باشیم، زیرا با این وضعیت نرخ رشد جمعیت؛ در آینده سه قوم گیلک، تالش و گالش در خطر فراموشی هستند.
حقشناس ادامه داد: نرخ رشد جمعیت در استان ۸./. است که باید به ۲/. برسد، لذا هر آنچه از مردم انتظار دارم امید به آینده و ایجاد مطالبه عمومی در راستای حل مشکلات گیلان است.
وی در پایان با بیان اینکه رضایت مردم کلیدواژه موفقیت برای مسئولان است و مردم بهترین قاضی برای عملکرد ما هستند، تاکید کرد: دولت وفاق ملی برآمده از اراده مردم ایران است و تمام همت و عزم خود را برای ایران و گیلانی سرافراز جزم کرده و خود را خادم همه آحاد جامعه می داند.